Eki 2015
Deprem Mühendisliği Anabilim Dalı

3-5 Kasım 2014 - Tarihi Yapıların Depremselliği konulu uluslararası çalıştay düzenlenmiştir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

17 Eylül 2014 - 2014 yılından itibaren enstitümüz çalışanları tarafından yürütülecek olan 2 adet İSTKA, 1 adet AB Marie Curie ve 2 adet Tübitak destekli araştırma projesi başlamış bulunmaktadır (bkz. Araştırma Projeleri).

1 Eylül 2014 - Prof.Dr. Shinichi Matsushima (Kyoto University, Disaster Prevention and Reserach Institute, DPRI) 1 Eylül 2014 Pazartesi günü saat 15.00'da Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü Toplantı Salonunda "The Effect of Lateral Heterogeneity on Horizontal-to-Vertical Spectral Ratio of Microtremors Inferred from Observation and Synthetics" başlıklı bir seminer verecektir.

27 Haziran 2014 - Enstitümüz lisansüstü programlarına başvuracak adayların mülakatları aşağıdaki tarih ve yerde yapılacaktır:

Tüm adayların başvuru kapsamında referans mektubu ve araştırma niyet mektubu getirmeleri gerekmektedir.

Deprem Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Adaylarının Mülakatı:
Tarih: 30 Haziran 2014 Pazartesi, 10.30
Yer: Deprem Müh. ve Afet Yönetimi Enst. Toplantı Salonu

Deprem Mühendisliği Doktora Programı Adaylarının Mülakatı:
Tarih: 30 Haziran 2014 Pazartesi, 10.00
Yer: Deprem Müh. ve Afet Yönetimi Enst. Toplantı Salonu

Afet ve Acil Durum Yönetimi Yüksek Lisans Programı Adaylarının Mülakatı:

Tarih: 4 Temmuz 2014, Cuma, 13.30-16:00
Yer: Deprem Müh. ve Afet Yönetimi Enst. Toplantı Salonu

29 Mayıs 2014 - İ.T.Ü 2013-2014 Akademik Yılı lisansüstü mezuniyet tören bilgileri ve yapılması gerekenlerle ilgili detaylar aşağıdaki gibidir:

Doktora ve Sanatta Yeterlik Diploma Töreni:
Tarih; 10 Haziran 2014 Salı, 14.00
Yer: İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi
Detaylı bilgi için tıklayınız.

Yüksek Lisans Mezuniyet Töreni:
Tarih; 13 Haziran 2014 Cuma, 14.00
Yer: İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi
Detaylı bilgi için tıklayınız.

5-15 Mayıs 2014 - İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı  (AFAD), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TIKA), ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından düzenlenen "Third Country Training Program on Earthquake Engineering and Disaster Management" başlıklı eğitim programı 5-15 Mayıs 2014 tarihleri arasında Enstitümüz akademik üyelerinin katkılarıyla yürütülmüş ve başarıyla tamamlanmış bulunmaktadır.

ÇalıştayJICA_TCTP_2014_Outside

19 Şubat 2014 - İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü,  Bahar Seminerleri 2014 Bahar Yarıyılı Programı açıklanmıştır. Seminer konuları ve konuşmacılara ilişkin bilgi için tıklayınız.

14 Şubat 2014 - İstanbul Teknik Üniversitesi, Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü tarafından 11 Aralık 2013 tarihinde, İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen “Base Isolation Systems: Applications, Codes and Quality Control Tests” isimli uluslararası çalıştaya ait sonuç bildirgesi, sunum özetleri ve panel soru-cevap kayıtları sayfamıza eklenmiştir.

14 Ocak 2014 - Dr. M. Selim Günay (University of California, Berkeley) 14 Ocak 2014 Salı günü saat 15.00'da Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü Konferans Salonunda "Hybrid Simulation: Fundamentals, Recent Developments and Links to Analytical Simulation and Performance Based Earthquake Engineering" başlıklı bir seminer verecektir.

21 Ekim 2013 - Prof.Dr. Abolhassan Astaneh-Asl (University of California, Berkeley) 21 Ekim 2013 Pazartesi günü saat 11.00 de Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü Konferans Salonunda "An In-depth Investigation of the Collapse of the World Trade Center" başlıklı bir seminer verecektir.

A.B. FP7-Marie Curie Career Integration Grant kapsamında yürütülecek "Dynamic Response and Instability of Seabed-Coastal Structure Systems under Waves” projesinde çalışmak üzere doktora bursiyeri aranmaktadır. (İlgili sayfa)

17-19 Haziran 2013 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen “International Conference on Earthquake Geotechnical Engineering:  From Case History to Practice “(http://icege2013.org/) konferansında Enstitümüz Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ayfer Erken yerel organizasyon komitesinde görev almıştır.

Ocak 2013 İSDER (İstif Makineleri Derneği: http://www.isder.org.tr/ ), FEM (European Federation of Materials Handling and Storage Equipment: http://www.fem-eur.com/ ), SEMA( Storage Equipment Manufacturers’ Association: http://www.sema.org.uk/ ) ve Enstitümüzün katkılarıyla Ocak 2013' te “Endüstriyel Depo ve Raf Sistemlerinde Montaj Eğitimi” konusunda seminer düzenlenmiştir.

24 Ekim 2012 Van'da depreminin birinci yıldönümü etkinlikleri kapsamında AFAD tarafından organize edilen "23 Ekim'den 23 Ekim'e Birlikte Başardık" konulu uluslararası deprem paneline Enstitü Müdürümüz Prof.Dr. Ünal Aldemir ve Rektör Danışmanı Prof.Dr. Zekai Celep katılmış ve Van depremi sonrasında Üniversitemizin yapmış olduğu çalışmalar hakkında sunum yapılmıştır.