İTÜ’den Türkiye’de Bir İlk!

by Mehmet Oruç | Tem 03, 2024

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), “Küresel Etki Yılı” ilan ettiği 2024’te, dünya çapında nitelikli lisansüstü eğitim kalitesi ve akademik standartlarıyla edindiği saygın konumu pekiştiren ilklere imza atıyor. İTÜ bünyesinde eğitim veren üç yüksek lisans programı, Türkiye’de bir ilk olarak, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edildi.

MÜDEK Değerlendirme Takımı, İTÜ’deki üç yüksek lisans programını 17-19 Nisan 2024 tarihleri arasında yerinde değerlendirdi. Bu süreçte Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu MÜDEK ve Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE) yetkilileri ile bir araya geldi. MÜDEK akreditasyonları, üniversitemizin eğitim kalitesini objektif kriterler odağında ortaya koymanın yanında, akredite edilen bölümlerden mezun olan İTÜ’lülere küresel iş ortamında avantajlar sağlayacak. İTÜ’nün ikişer yıl geçerliliği olan MÜDEK akreditasyonuna sahip yüksek lisans programları şöyle sıralandı:

-       Deprem Mühendisliği

-       Kıyı Bilimleri ve Mühendisliği

-       Tekstil Mühendisliği

MÜDEK Hakkında

Çeşitli disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yürüten Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) 2002 yılından bugüne, aktif olarak faaliyet göstermektedir. 2006 yılında Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı’nın üyesi olan kurum, aynı zamanda 2011’den itibaren Washington Accord imzacısıdır.

MÜDEK Akreditasyonlu İTÜ yüksek lisans programları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

MÜDEK hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


akreditasyon-tw